Nu är det vår.

Man borde ju bli klokare med åren, men så är inte fallet. Jag sjunker allt djupare ner i koiträsket!

Efter vi startade Närkeskoiklubb 2010 så mailas,mms-as och rings det om koi som det aldrig gjort förr. Före koiklubbens födelse  kunde man sitta i lugn och ro och kasta räkor till koien.Numera sitter man med aj-fonen i högsta hugg för att jag vet att Patrik har kalium hemma, och skulle dom börja klia sig, då djävlar kastar man sig i bilen för att rusa in hos han och låna några gram och prata koi några timmar.Väl hemkommen letar man efter koien som kliade sig.Skönt faran verkar vara över! Men man fick ju en anledning att ha ett alvarligt koiochfilter-snack. Hustrun hann gräva potatislandet under tiden och  började måla filterhuset samtidigt som jag räddade koien från en säker död ! Skönt att alll i familjen bara tänker på att nöjesgräva.

Bussresa till trädgårdsmässan? Njee hade nog tänkt att du kan åk så är jag hemma hos hundarna, men åk med din syster. Föresten så kanske jag måste hjälpa till i koiclubswedens monter hela fredagen och missar att titta alladessa knölar och lökar,det är ju lite synd om mig som kanske måsta prata koi,vatten och filter en hel dag. Hustrun tittade lite undrande på en lång stund. Men man får väl offra sig lite även om det bär emot.

Nu har gubben blivit galen.Anmält sig till en benching-kurs! Va f-n är det?  Det låter ju ganska konstigt men det handlar att varje varitet hamnar i rätt showklass. Vad vi har för nytta av det ?  Jaha  det kanske glömde att berätta att vi har anmält oss till Sweden koi show 26 Maj, men det är lugnt vi behöver ha packat fisken och åka förens kl 06,00. Hur jag skall kunna förklara att vi skall åka på koi-resa till danmark i 4 dagar den tredje Maj vet jag inte.Hustrun blir mer och mer mistänksam när jag nämner ordet koi, men har väl något med hennes blodslinjer att göra.

Nu är det dax att att sätta sig i soffan och läsa nya medlemstidningen som kom i lådan i dag hustrun muttrar från diskbänken om att detär dax att tömma katt lådan och gå ut med sopor. Men hallå ,det handlar ju om att ställa ut koi!

Vi ses på trädgårdsmässan!!!

 

 

Lämna ett svar