Ställa ut koi i Holland

Vi har nu fått lära oss att åka på koishow med koi, inte bara är att stoppa koien i en påse o åka det krävs en hel del förberedelser.

Det skall salta upp vatten för att minska bakterier o annat på koien samt slutas matas(vilket inte är lätt när dom tigger mat), så dom klarar resan utan att åka i sitt eget skit. Samt stå i klart salt vatten i karantänen när man kommer hem, koien skal sedan vara i karantän ca 5 veckor efter en show, o sakta få mat, det går inte bara att vräka i mat till koien som är jätte hungriga. Vi har haft en jättebra läromästare i Thomas från Koisan DK. Vi vet ju att det kan gå galet med koi på show de kan dö, har set folk bära iväg koi, men på våra denna gång syns inte de har varit iväg( bra förberedelse o mycket tur ?)

Vi åkte till koishow i Holland med egna koi hemifrån för första gång, det var nervöst, vi fick packhjälp av Dammästaren så det skulle fungera. Sen bar det av till Koisan DK som skulle transportera våra koi ihop med 50st andra kund och deras egna koi totalt 56 koi . Väl framme efter en resa på ca 10 tim blev vi väl omhändertagit av klubbens medlemmar. .Sen var det bara att vänta på att domarna skulle bestämma sig, en fruktans värd lång  och nervös väntan  ,skulle dom gilla våra koi.

Vi hade totalt 13 koi med på showen 6 st. hemifrån o 7 st. som går hos Koisan. Vi hade bla en liten Kohaku som vi ville försöka med i Klassen  Baby champion en mycket svår klass. På lördag fick vi reda på dom största klasserna , gick till Danska kunder via Koisan, sen följde en lång väntan till nästa besked ,ända till Söndag

Vi tog sen hem 3 st. 1.e Place 2 st. 2.e Place, samt et specialpris(som klubben gav ut till en koi) och vår lilla Kohaku blev Baby champion samt fick 1 .e Place

Så totalt blev det 8 pris på 13 koi, vi kunde knappt fatta det ,Danska och Norsk kunder samt Koisan o vi  tog totalt hem 46 Place.

Pia & Rutger.
(Nedan finns bilder på de koi som var med)