Chelsea Flower show 26-29/5 2011

Londonresan till Chelsea Flower Show 2011 

Vår resa började på Skavsta. Det var ett koigäng bestående av Marie-Louise & Roland Olsson, Maggan Vesterdahl, Ninne & Lasse Lundin, Anette & Björn Såndberg, Mariette & Roffe Nyberger.

Efter en flygtur landade Vi i Stansted. Efter att Vi fått vårt bagage, kom två poliser fram till Roland och frågade om Han ville ställa upp på en knarktest med en narkotikahund, Roland ställde upp. Föst med prov i väskan sedan i fickan. Hunden klarade båda proven med glans och fick beröm. Tyvärr fick vi inte fota under testen. Men det blev ett minne. Vi diskuterade efteråt varför polisen valde Roland , men vi enades om att han såg skummast ut av oss i gruppen. Med tåg och tunnelbana kom vi fram till Hotell St David i Paddington, Snabb uppackning , sedan lunch på en Pub med tillhörande ett par öl.

Vårt första mål var Kyoto Garden i Holland Park, en fantastisk Japansk trädgård med det största konstvattenfall Jag har sett . Tyvärr kom det ett vattenfall från himlen, så Vi fick ta skydd under ett stort träd. Men det var en vacker trädgård . Trädgården beskrivs i ett reportage i Koi Club Swedens medlemstidning (Nr 3, 2010).

 

Efter några besök i varuhus för att vi skulle torka oss letade vi oss hem till Hotellet för att avsluta dagen med en trevlig middag.

Dag två.

Upp tidigt för att inta en bra valfri frukost. Sedan samling för dagen äventyr på Chelsea Flower Show.

Jag hittar inte så bra hemma eller i London, men hit hittade Jag. Rolf och Mariette var här för fyra år sen med ett koigäng, och det var en upplevelse, och det skulle det bli denna gång också. Vid entrén var det noggrann kontroll i väskor och kläder. Platsen är före detta sjukhusområde för krigsinvalider från första världskriget, en stor park med växter och träd från 1920. Vi beslöt att inte hålla samman gruppen, det går inte bland tusental besökare. Vi beslutade att träffas vid en restaurang fyra timmar senare. I den stora parken var utställare med trädgårdskonst, skulpturer intressanta trädgårdsutsmyckningar med dammar och växter som vi inte kan ha hemma hos oss. Det fanns flera hundra utställare så det blev mycket intryck, så det är kameran som blev hjärnan för minnet. Roland är lång men han såg ut som en Japan som knäpper och knäpper överalt. Det stora mässhuset ca 30.000 m2 där det mesta växter och blommor som finns i världen visas i olika montrar. En utställare från Siri Lanka hade gjort ett landskap i sin monter med cirka ett par miljoner med små kaktusar, det var elefanter, flamingo, hus och tempel hopsatta av kaktusar. En egen avdelning hade värdens främsta florister visat upp sin kunskap.

Efter fyra timmar träffades vi åter och intog en fin lunch. Vi var inte nöjda så det blev fyra timmar till i parken.

Efter Chelsea Flower Show återvände vi med tunnelbanan och en grupp av oss åkte till London Eye. Detta pariserhjul som byggdes till millennieskiftet år 2000 har en höjd på 135 meter och man ser fyra mil i omkrets det tar cirka en halvtimme att åka runt ett varv, det är nog den enda gång i mitt liv som jag har betalt 460 kr för att åka karusell men det var en upplevelse så det var det värt slantarna . Sedan hem till hotellet för lite vila. Sedan tillsamman till ett trevligt ställe för en sen middag.

Dag tre.

Efter KOI besöket återvände vi till London där vi delade på oss. Vi åkte till Covent Garden en stor marknad med loppis och små affärer. Där var supportrar för MANCHSTER-BARCELONA som drack upp sig inför finalen denna kväll. Det var hög stämning, båda lagens fanns stod på var sin enda av torget och sjung sina kampsånger kul.

Söndagen hemresa till Sverige.

Vill tacka alla i koigänget.

Roffe