Dammbesök 2010

u1

Dammbesök 2010
Här är lite bilder från årets dammbesök. Fler bilder och all fakta om damm, filter och dammägare kan ni läsa om i medlemstidningen, när tidningen är publicerad kommer fler bilder men all fakta hittar du i vår medlemstidning som är gratis för medlemmar. Är du inte medlem? Bli det idag. Länk till medlemssidan. De vi har besökt får 2 biljetter till kommande års trädgårdsmässa i Stockholm. Besöken i Västerås och resan till Dalarna kommer i ett extra tjockt nummer. Nummer 1, 2011. Utgivning i mars.

Under juli besökte vi Garden Aquatica, Olle visar oss runt (bild 2).

Leif Gustavsson, Eskilstuna (det är Leif som fiskar upp något)

Jim Stensborgen, Eskilstuna

Den 22/8 besökte vi Rolf Nyberger i Sorunda.

Samma dag besöktes även Conny Nordenswärd i Ösmo.

Den 29/8 besökte vi 5 olika dammar i Uppsala. Först var vi hos Ann-Catrin Thor som med Sigurd Johansen har en trädgård som var med i 1000 trädgårdar 2010. Här var trädgården i fokus och Sigurd hade planer på en ny damm på framsidan.

Ann-Catrin och Sigurd hade tre av sina stora koi hos en granne.

Björn Lindström, Bälinge. En sagoplats på jorden.

Anders Pettersson, Bälinge. En stor naturlig damm med stora fiskar. Tack för fikat Anders. I en närliggande ladugård hade Anders en loppis där vi tog skydd och passade på att handla när det kom en kort regnskur.

Daniel slöt upp hos Björn. Han bodde bara några få kilometer från Anders så vi styrde kosan hem till Daniel. Alla var intresserade av Daniels egna filteranläggning.

Den 5/9 Var det dags för Västerås däe vi besökte fem riktigt fina dammar.

Hemma hos Malin Sjögren. En harmonisk trädgård med två fina dammar. I den övre lilla damen fanns de lite mindre fiskarna medan de tama större fanns i den stora.

Johan Erberth. Johan hade importerat sina fiskar direkt från Japan. De fina fiskarna gled majestätiskt runt i dammen. Hemma hos Johan åt vi upp Malins fikabröd.

Johan hade några fiskar hos sin granne Lennart. Vi knallade bort till Lennart, hans familj blev mer förvånad än fiskarna över invasionen i trädgården.

Efter besöken i Irsta åkte vi in till centrala Västerås där Jari Timonen visade upp en nybyggd damm, ett mästerverk i betong.

Efter Jari åkte vi till Jaris granne Thomas. En trädgård i harmoni med en fin damm.

Den årliga tvådagarsresan gick den här gången till Dalarna.

Första stoppet var  hos Kristofer Peterson i Heby, han har stora projekt.

Sedan gick resan till JaHa Garden i Säter. Ove visade oss runt bland skulpturer och dammprodukter.

Joel Mannerhagen, Borlänge.

Joels föräldrar fick också besök.

Soltägtgården, där koiklubben övernattade.

Hemma hos Per Lundqvist, Tällberg. Ett bygge där Per inte sparat på några detaljer.

Mitt i Björn och Liv Wikströms fina trädgård i Gustafs.

Hemma hos Christian och Therese Fällborg.