Chelsea Flower Show, London

24 – 27 Maj 2007 besökte vi Chelsea Flower Show i London. Vi var 12 personer på denna trevliga resa till London. På mässan fanns det mycket att titta på, allt från trädgårdsutsmyckning till blommer i alla dess former.

I England:s städer finns det ofta små trädgårdar på baksidan av husen, vi fick se flera tävlingsbidrag på denna konst, att få plats med så mycket på så liten yta som möjligt. Det var underbart att se att man inte behöver ha stora ytor för att skapa en grön oas i staden. Sveriges monter var en hyllning till Carl von Linné med björkar, tallar och en mängd olika blommor ur Sveriges fauna.

I en jättestor hall var själva blomsterutställningen med många olika blomster arangemang samt en stor Bonsaiutställning. Det går inte att beskriva alla vackra blommor, de måste ses ( dom flesta vet man inte namnet på ).

Vi besökte också 2 st koifarmar som båda importerar fisk från Japan. Koi Logic och TC Koi de låg strax utanför London. Dom hade allt man kunde behöva till en trädgård med damm.

Det blev också ett besök på Kensington Roof Garden. Som är en stor trädgård på ca 5000 kvm som var placerad ovanpå flera hustak.

Här kommer lite bilder från resan.

Liten trädgård

Trädgårdskonst

Koi i plast med tenn överdrag

Carl von Linné monter

Ett litet monster

Blomsterarrangemang

Över 100 år gammal bonsai

Koi Logic fisk baljor.

Koi Logic

TC Koi

TC Koi ägarens egen damm

Kensington Roof Garden